AKTIVITETER

Folkrace - Ett fartfyllt nöje!

Den som är motorintresserad ges även möjlighet att ta Folkracelicens och uppfylla sina drömmar om att köra bil i häftig miljö!

Vågar du anta utmaningen?

Junsele, mindre än 30 minuter från Backe ligger Wild West Adventure med massor av aktiviteter för den äventyrslystne. Aktiviteter som höghöjdsbana, paintball, parasailing, trollingfiske med radiostyrd minibåt, klättervägg, vattenskidåkning, lerduveskytte m.m, m.m.

Fyren har samarbetsavtal med WWA och kommer använda deras tjänster för att stimulera våra boenden.

Vinteraktiviteter

Det finns ett brett utbud av vinteraktiviteter i Backe. Vintern håller orten i ett järngrepp från december till mars. Sedan tar de underbara vårvinterdagarna vid.

Skoterfärder, utförsåkning, skidåkning, vinterpromenader eller en sparktur…

Det är bara fantasin som sätter gränser för aktiviteterna.

Det finns gott om utflyktsmål med snöskoter. Fjällsjö Snöskoterklubb håller lederna fina och fiskesjöar, vindskydd och stugor med grillmöjligheter finns på lagom avstånd för kortare eller längre utflykter.

Ispimpling en solig vårvinterdag är som balsam för själen. När det sedan nappar förbyts lugnet mot en spännande kamp mot fisken…

Landsomberget med sina två nedfarter och en fallhöjd på 193 meter ligger bara 5 km från Backe. Servering, skiduthyrning och fin skidåkning. Vad mer kan önskas?

Isen på Fjällsjöälven inbjuder till uppfriskande sparkfärder. Tillsammans med packad matsäck blir utflykten fulländad.

Sommaren

Sol och bad vid Backsjöns Badstrand som ligger mitt i Backe samhälle. Att ligga på grässluttningen ner mot vattnet en solig sommardag och bara slappa är ett skönt och avkopplande sommarnöje.

Rossöns Golfbana ligger vackert belägen intill Näsån i Rossön bara 15 km från Backe. En fin 9-hålsbana i skogsterräng med drivingrange och puttinggreen i anslutning till klubbhuset.

Sommarfiske i Backsjön eller varför inte en båttur efter Fjällsjöälven i jakt på en rejäl gädda. Det finns även gott om andra fiskesjöar runt Backe.

Året runt

Nybyggda Fjällsjöhallen med 20 x 40 meters spelplan är en hall med möjligheter för många olika idrotter och aktiviteter. Badminton, tennis, bordtennis, volleyboll eller innebandy. Ja, listan kan göras lång. Det går också utmärkt att kombinera olika aktiviteter samtidigt, tack vare den stora ytan.